IMPORTANT! Compania Apliherb eliberează certificat de Garanție și bon/factură la vânzare. Solicitați-le de la orice sursă, pentru a fi încrezuți în calitatea produselor și în informarea corectă despre utilizare!

25 ianuarie, 2021

Dispozitivele statice (plate) și dinamice (rolele, bila cu ace) sunt utilizate pentru stimularea atât a zonelor principale, și secundare, cât și a celor auxiliare. Totodată, rolele pot fi utilizate și paravertebral, de-a lungul coloanei, pe punctele de asentiment fața de sistemele și organele interne, cu scop de diagnostic reflector. Cu ambele dispozitive, atât statice, cât și dinamice, poate fi diminuată durerea, restabilită capacitatea de muncă, readusă starea de echilibru a sistemului nervos stresat, cu un efect terapeutic major, în cazul diferitor stări (maladii) patologice.

În 90% din cazuri e necesar de acționat asupra zonei de interes (zona durerii), însă pentru a spori eficiența tratamentului se recomandă de a acționa și asupra zonelor secundare sau auxiliare. Tratamentul principal include zona de bază (zona coloanei vertebrale). Zonele secundare și auxiliare se vor utiliza și în cazurile, când nu este posibil de acționat pe zona de bază (ex. leziuni). Zonele secundare și auxiliare de regulă se află pe proiecții opuse locației zonei principale. Pentru a spori efectului curativ se recomandă de acționat și asupra zonelor simetrice de pe patrea sănătoasă.  • Culcare pe dispozitive Lyapko
  • Aplicare pe zone

    Figura 1


Pentru a obține efectul curativ este necesară:
1. Selectarea corectă a zonei, regimului și metodei de acționare
2. Poziționarea corectă pe dispozitivele Lyapko

În cazul dispozitivelor statice, cheia poziționării corecte constă în distribuirea uniformă a greutății corpului pe întreaga suprafață a dispozitivului. În nici un caz nu folosiți dispozitivul plat pe o suprafață absolut dreaptă și dură. Pentru a fi încrezuți într-o poziționare corectă, este necesar să modelați cât mai bine curbura coloanei vertebrale în zonele cervicale și lombare, folosind pernuțe și suluri făcute din prosoape. Modul de amplasare a sulurilor este sugerat în articolul "Durerile de spate" din secțiunea articolelor utile.

Culcare pe dispozitive Lyapko

Figura 2


Senzațiile de disconfort (înțepături) apărute în primele cinci minute de aplicare, treptat vor dispărea, urmând senzația de căldură, sau o vibrație cu înțepături ușoare. Ulterior, poate apărea somnolența și relaxarea totală, premergătoare unui somn sănătos.

Pentru a determina zonele reflexogene la tratamentul diferitor maladii, în instrucția de utilizare vom urmări tabelul maladiilor indicate cu nr. zonei și le vom localiza pe corpul uman (fig. nr. 1).

Luați aminte! În cazul în care disconfortul durează mai mult de 10-15 min., aplicarea dispozitivelor trebuie întreruptă și apoi reluată după 5-10 ore sau a doua zi, cuprizând în proceduri o zonă mai mică. Printre cauzele senzațiilor de disconfort pot fi: poziționarea incorectă a aplicatoarelor, presiunea neuniformă pe ace, alunecarea de pe dispozitivele plate însoțită de zgârierea pielii.
Pentru a evita aceste situații, este necesar să vă ridicați puțin deasupra aplicatorului și să coborâți din nou, așezând o rolă moale sub articulațiile genunchiului.

Sumar


Articole recomandate


Anunțuri

Actualizarea Site-ului
3 august, 2020

Expoziție Târgu Mureș
29 februarie, 2020

Politica de prelucrare a datelor personale Compania Apliherb NU colectează date cu caracter personal în scop de prelucrare sau expediere la terți.

Date precum: numele, adresa (inclusiv cea electornică) sau numărul de telefon, ne pot fi comunicate atunci când plasați o comandă sau formulați o solicitare.

În orice caz, nu există registre pentru stocarea acestor date.

Prin folosirea în continuare a site-ului confirmați că ați fost informat și sunteți de acord cu colectarea datelor în scopuri limitate (răspuns la solicitări/întrebări și organizare livrări produse).