IMPORTANT! Compania Apliherb eliberează certificat de Garanție și bon/factură la vânzare. Solicitați-le de la orice sursă, pentru a fi încrezuți în calitatea produselor și în informarea corectă despre utilizare!

1 septembrie, 2020 Banda Magică Benzile de 5, 7 și 9 segmente sunt produse Lyapko, elastice, care pot fi înfășurate (aplicate) pe corp, atât în clinici și centre de recuperare, cât și independent la domiciliu. Având o densitate mai mare a acelor (din Cupru, Fier, Zinc, Nichel și Argint) sunt mai ușor de suportat decât modelele plate. Datorită unei suprafețe mari de acoperire, are un efect sporit de vindecare, stimulând în același timp toate punctele de acupunctură, pe zona cuprinsă.

Presarea acelor pe piele este reglată prin înfășurarea mai strânsă sau mai ușuară a benzii pe corp, membre. Astfel, este indicată o înfășurare tolerantă pentru piele, pe zona tratată. Dacă însă avem o sensibilitate redusă a pielii și a mușchilor (paralizie, amorțire, rigiditate), atunci, pentru stimularea suficientă a terminațiunilor nervoase, se recomandă înfășurarea benzii puțin mai în strâns (fără de a provoca strangularea vaselor, blocarea circuitului sangvin), cu respectarea strictă a duratei sesiunii de aplicare. În cazurile de dispersie energetică (drenaj limfatic, inflamație) înfășurarea benzii se va face ușor, de la extremitate → spre inimă.

După înfășurare cu bandă, apare o senzație de căldură, relaxare, ușurare, cu restabilirea forței și energiei corpului. La încheierea procedurii, este recomandată efectuarea unui masaj scurt sau fricționarea pielii cu uleiuri naturale de plante sau alifii.


Benzile sunt eficiente la:

- sport, recuperarea după eforturile fizice, contribuind de asemenea la creșterea rezistenței, forței și vitezei sportivilor;

- recuperare după traume, leziuni musculare, fracturi, intervenții chirurgicale, datorită accelerării semnificative a proceselor biochimice și de oxido-reducere din organism, precum și a întețirii circuitelor sanguin, limfatic și energetic;

- restabilirea activității membrelor superioare și inferioare paralizate, ca rezultat al atacului cerebral vascular (ictus, insult); îmbunătățirea motricității membrelor;

- creșterea eficienței masajului, terapiilor manuale și kinetoterapiei;

- sporirea capacității de muncă, înlăturarea senzației de greutate în picioare, reducerea rigidității la nivelul brațelor și membrelor inferioare;

- tratamentul complex al varicelui de picioare (cu excepția tromboflebitei);

- prevenirea diferitelor boli, dureri la nivelul coloanei vertebrale, articulații, mușchi, dureri de cap;

- arderea grăsimilor în tratamentul anticelulitic.


Durata sesiunii (procedurii) de aplicare variază conform scopului urmărit:

1. tonifiere, stimulare a proceselor – de la 7 la 10 min;

2. tratament calmant, ajutor în bolile cronice – 20 min;

3. înlăturarea durerii acute – 10-30 min;

4. recuperarea după antrenamentele sportive – 15-30 min;

5. recuperarea postoperatorie și post-traumatică – înfășurarea cu banda se va efectua de 2-3 ori pe zi, în sesiuni de 2-10 min, mai sus sau mai jos de zona traumatizată.

Dacă există acces și integritatea pielii este păstrată, atunci este tratată însăși zona afectată. În cazul traumării brațelor și picioarelor (cu imobilizare), se înfășoară locul simetric rănii pe membrul opus, sănătos. Este recomandat, simultan sau secvențial, să se acționeze și asupra meridianelor energetice pe coloana vertebrală, în zona nervilor spinali corespunzători membrului sau organului tratat.


Sumar


Articole recomandate


Anunțuri

Actualizarea Site-ului
3 august, 2020

Expoziție Târgu Mureș
29 februarie, 2020