IMPORTANT! Compania Apliherb eliberează certificat de Garanție și bon/factură la vânzare. Solicitați-le de la orice sursă, pentru a fi încrezuți în calitatea produselor și în informarea corectă despre utilizare!

12 iunie, 2020

Dismenorea este un sindrom dureros care precedă sau însoțește menstruația, manifestat prin dureri lombare și abdominale, cu iradiații în regiunea inghinală, anus, precum și prin tulburări neurovegetative. Originea acesteaia poate fi de natură funcțională sau datorată leziunilor morfologice. Sunt cunoscute circa 5 tipuri ale dismenoreei: endocrină, inflamatorie, membranoasă, ovariană și premenstruală.

Dismenorea premenstruală este marcată de dureri, grețuri, transpirații, etc., care preced menstruația cu câteva zile sau ore, cedând odată cu apariția ciclului. În cazul durerilor acute, mari, suntem nevoiți să apelăm la ajutorul medicului.

Dar, apelând la metodele medicini tradiționale, naturiste, putem scoate deplin sau atenua semnificativ durerile. În acest scop, aplicând unul din dispozitivele medicale Lyapko: Șansă, Rolă, Brâu sau Picăturică, în combinație cu un compres de plante (în cazurile mai complicate).

Astfel, cu ajutorul dispozitivelor vom stimula punctele biologic active de pe corp (numite și puncte–focar), responsabile de activitatea uterului, ovarelor și a sistemului imunitar. E recomandat de început terapia cu dispozitivele Lyapko, preventiv sau la primele semne ale durerii.

În cazul necesității de deplasare, Brâul Bebeluș se va aplica pe spate, cuprinzând punctele VG 3-4, de pe spate, iar plăcuțele Picăturică - pe punctele VC 5, 6 și 8, de pe abdomen. Atunci când este posibil, se va culca pe spate, fiind aplicată plăcuța Șansă, pe punctele VG 3-4, V 31-32. Timpul procedurii în ambele cazuri va varia între 15-25 min.

De asemenea, durerile pot fi înlăturate printr-un masaj ușor al punctelor mai sus indicate, cu ajutorul Rolei timp de 8-10 min.

Dacă durerile persistă, suplimentar, se va masa punctual sau cu Picăturica, punctul IG 4, din partea ulnară a mâinii (exteriorul palmei, lângă încheietură), timp de 10 – 14 min.

O metodă cunoscută încă din antichitate este și aplicarea compreselor de plante, pe zona lombaro-sacrală a spatelui. Sunt mai eficiente tincturile de plante, pe bază de semi-alcool, deoarece ele mai repede se absorb, au efect de dilatare a vaselor sangvine și scoaterea spasmelor. Efectul curativ al compreselor aplicate pe locul stimulării cu dispozitivele Lyapko, este de câteva ori mai rapid.


Sumar


Articole recomandate


Anunțuri

Actualizarea Site-ului
3 august, 2020

Expoziție Târgu Mureș
29 februarie, 2020