IMPORTANT! Compania Apliherb eliberează certificat de Garanție și bon/factură la vânzare. Solicitați-le de la orice sursă, pentru a fi încrezuți în calitatea produselor și în informarea corectă despre utilizare!

17 iulie, 2020

Durerea de spate este o problemă raportată de șase din zece adulți și apare adesea din cauza unei întinderi musculare sau ca urmare a unei leziuni de spate.

Desigur, aceste dureri nu apar peste noapte, ci evoluează pe parcursul mai multor zile, sau chiar ani. Există multe afecțiuni care pot genera dureri localizate la nivelul spatelui. Din păcate însă, cercetările arată că motivele exacte care le cauzează nu pot fi identificate la aproximativ 80% din cazuri. Cu alte cuvinte, nu putem stabili o singură cauză pentru un caz anumit de durere.

În zilele noastre, durerile de spate sunt provocate deseori de poziția incomodă și incorectă în fața calculatorului, la volan sau chiar statul îndelungat pe scaun.


Totodată durerile de spate mai pot fi cauzate și de următoarele:

1. Stilul de viață sedentar, ce duce la atrofierea musculaturii spatelui;

2. Suprasolicitarea în activități sportive, la serviciu, etc.;

3. Expunerea la vibrații (șoferii care parcurg distante lungi);

4. Fibromialgia (dureri și spasme musculare, însoțite de oboseală cronică și tulburări de somn);

5. Spondiloza (modificări degenerative ale cartilajului articular vertebral);

6. Spondilita anchilozantă (boală inflamatorie, care evoluează în fibroză, osificare și anchilozare a coloanei vertebrale);

7. Osteoporoza (scăderea densității și rezistenței oaselor, care ar putea duce la fracturi de vertebre și de șold);

8. Leziunile ale coloanei vertebrale (fracturi sau entorse, cu lezarea ligamentelor și a structurilor capsulare);

9. Deformările coloanei vertebrale (scolioza, cifoza, lordoza creează presiune asupra vertebrelor, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor adiacente);

10. Platfus (picior plat);

11. Hernia de disc (declanșată de efortul fizic, prin ridicarea greutăților în poziție flexată, mișcări de răsucire bruscă din talie, traumatisme etc.);

12. Lombosciatica (durerea lombară, care apare brusc, însoțită de limitarea severă a mișcării, de afectarea sensibilității și iradierea durerii pe traiectul nervului afectat);

13. Sarcina (durerea de spate, determinată de modificarea centrului de greutate a corpului din cauza creșterii continue a fătului);

14. Afecțiunile renale (colica renală poate fi deseori asociată cu durerile de spate) ș.a.


Dacă aceste cauze declanșează durerea de spate, atunci stresul o amplifică, conducând la anxietate și depresie. Pentru un tratament eficient se recomandă combinarea tratamentului extern, cu administrarea remediilor naturiste antistres.

Este important să realizăm faptul că durerea localizată în sistemul musculo-scheletic, are la origini un element de tulburări mecanice. Poate fi oare o tulburare mecanică eliminată cu o pastilă sau o injecție? Este evident că o problemă mecanică este mult mai eficient eliminată de asemenea mecanic, cu aplicarea metodelor contemporane, care au la baza acțiunii sale principiile medicinii tradiționale, de milenii.

Metodele de tratament a durerilor de spate sunt diverse și bine descrise în literatura medicală. Noi vă propunem o metodă alternativă, inofensivă, eficientă, cu mai puține cheltuieli (pe termen mediu și lung) și practic fără contraindicații – acupresura cu ajutorul dispozitivelor de aplicare "Lyapko." Această terapie se bazează pe acțiune antiinflamatorie, antalgică și spasmolitică, îmbunătățește debitul sangvin și microcirculația, mărește nivelul substanțelor opiacee și a hormonului antistres în sânge, micșorează pragul de sensibilitate dolorantă, activează imunitatea, îmbunătățește starea psiho-emoțională.

Nu contează tipul dispozitivului Lyapko, important fiind doar respectarea condiției principale - distribuirea uniformă a greutății corpului pe întreaga suprafață a dispozitivului static, folosind, în caz de necesitate, perne și prosoape răsucite în role. Dureri de Spate

Aplicarea dispozitivului "Lyapko" pe spate provoacă o ușoară hiperemie locală a pielii, datorită dilatarii microcapilarelor. Hiperemia în cauză dispare treptat, odată cu încetinirea circuitului sanguin și energetic. Hiperemia însă, poate fi folosită și pentru a spori absorbția unor alifii, unguiente, tincturi sau bittere naturiste preferate.
Dureri de Spate

Aplicarea sistematică, îndelungată a dispozitivelor "Lyapko," pe lângă combaterea durerilor de spate, diminuează considerabil scolioza, cifoza și lordoza, contribuind astfel la corectarea ținutei.

Este important de menționat, că de-a lungul coloanei vertebrale, paravertebral sunt situate și punctele de asentiment față de organele interne. Stimulând aceste puncte, are loc echilibrarea bioenergiei cu normalizarea funcției organului respectiv. De exemplu, în caz de colecistită sau colelitiază cu iradierea durerii în spate, aplicarea dispozitivului "Lyapko" înlătură spasmul vezicii biliare și diminuează durerea de spate. Important în acest tratament este respectarea aplicării pe zonelor menționate în instrucțiunea de utilizare.

Cursul de tratament este de 14-18 proceduri. Tratamentul poate fi repetat peste 2-4 săptămâni.


Sumar


Articole recomandate


Anunțuri

Actualizarea Site-ului
3 august, 2020

Expoziție Târgu Mureș
29 februarie, 2020