IMPORTANT! Compania Apliherb eliberează certificat de Garanție și bon/factură la vânzare. Solicitați-le de la orice sursă, pentru a fi încrezuți în calitatea produselor și în informarea corectă despre utilizare!

3 august, 2020 Varice Varicele este o boală însoțită de o creștere ireversibilă, constant progresivă a lungimii și lățimii venelor superficiale, ale extremităților inferioare, apariția tortuozității acestora sau a dilatărilor nodulare, precum și afectării fluxului sanguin venos.

Boala varicoasă afectează 15 - 30% din populație. Motivul principal pentru apariția varicelor este pierderea elasticității pereților vaselor sangvine.

Foarte mulți factori contribuie la dezvoltarea bolii, printre care: factorul ereditar, problemele tractului gastro-intestinal, supraponderabilitatea, tulburările hormonale, tulburările ginecologice (afectează structura și tonusul pereților vasculari cu slăbirea și distrugerea treptată), sarcina (pe lângă modificările hormonale, uterul și fătul care se măresc, pun presiune asupra venelor iliace și împiedică semnificativ fluxul de sânge, spre centru, din extremitățile inferioare), mersul pe tocuri nalte, munca sedentară, precum și obiceiul de a pune picior peste picior. Alcoolul, fumatul și cafeaua provoacă, de asemenea, apariția varicelor.

Dacă picioarele dumneavoastră adesea obosesc, acesta poate fi primul semn al începutului unei boli a aparatului vascular. Disconfortul de seară, însoțit de umflarea piciorului și a gleznei, în special după o lungă ședere în picioare, sunt semne clare de congestie (stagnare) în vene. Vasele modificate formează mai întâi un „nod” albastru-violet, sau roșu, pe picioare, „steluțe” sau „fire de păiangen din capelare” (telangiectazii) și, spre sfârșit, vene dilatate și noduri varicoase.

Senzația de greutate în picioare, arsura, furnicăturile și mâncărimile, durerea și inflamațiile venelor de pe extremități sunt semnale de alarmă, deloc de neglijat, pentru a vă păstra frumusețea și sănătatea picioarelor.

Remediile primare constau în a vă menține picioarele ridicate în timpul somnului și al odihnei, a schimba mai des poziția picioarelor, a efectua pasul pe loc și a roti picioarele. După duș sau baie, clătiți picioarele cu apa rece. Există sporturi și exerciții speciale care sunt utile - în primul rând, înotul, mersul pe jos, ciclismul, schiatul. Varicele extremităților inferioare vorbesc despre un proces profund în organism.

Concomitent, pe lângă măsurile indicate mai sus, folosiți sistematic unul din dispozitivele Lyapko, cu excepția cazurilor de tromboflebită (trombe). Astfel, placa "Șansă" poate fi aplicată în regiunea lombară, cu captarea coloanei în regiunea toracică, inferioară, și a regiunii din dreapta toracelui (zona de proiecție a ficatului - responsabilă de vase) timp de 15-25 de minute.

Un alt exemplu: dimineața după mers, când apare oboseala în picioare, trebuie să vă culcați punând sub mușchii gambei placa "Șansă" sau "Covorașul," sub tălpi - branțurile, cu poziția picioarelor ușor flexată (pentru a îmbunătăți fluxul de sânge), timpul de expunere este de 15-20 minute.

Rola Universală La ora prânzului, masați cu o rolă mare sau universală, de-a lungul suprafețelor exterioare și interioare ale coapselor și ale gambelor.

Seara, terapia se poate efectua înfășurându-vă cu „Banda Magică” timp de 15-20 de minute.

„Bandă Magică” poate fi înfășurată pe mușchii ambelor picioare simultan sau alternativ. Procedura se desfășoară în poziția culcată, iar piciorul fiind ridicat pe o pernă. Bandă Magică
De asemenea, se recomandă hidratarea picioarelor, aplicarea compreselor din tifon umectat în infuzii de plante medicinale și substanțe, sau în băi care îmbunătățesc trofica și circulația sângelui.

Pentru a spori eficiența tratamentului varicelui, se recomandă stimularea (concomitent cu aplicarea unui dispozitiv Lyapko) prin presare, a punctelor focar (biologic active) ST33, ST36, VB31, VB39, aplicabile și în cazul edemului sau inflamațiilor de picioare.

În acest caz, aplicațiile pot dura 1 - 1,5 ore cu o pauză similară și se repetă de 2-4 ori pe zi timp de 5-7 zile.

Există și alte opțiuni, selectate individual în combinație cu diferite metode de tratament: gimnastică terapeutică, exerciții fizice, masaj etc.


Sumar


Articole recomandate


Anunțuri

Actualizarea Site-ului
3 august, 2020

Expoziție Târgu Mureș
29 februarie, 2020